FAQ items aan het laden...

Voor de mooiste krullen ga je naar een krullenkapper!

Een mooie volle bos met krullen, dat wil toch iedereen! 

Daar is (nog) niet iedereen met krullen het mee eens. Veel mensen met krullen hebben te maken met uitgezakte krullen, pluizig en onhandelbaar haar. Dat is echter helemaal niet nodig, mits je jouw krullen de juiste aandacht geeft. Bij krullenkapper Haar ZEN krijgen jouw krullen deze aandacht met een speciale behandeling. 

Een mooie volle bos krullen krijg je meestal niet zomaar. Dat vraagt om goede verzorging met de juiste producten, op tijd een krullenknipbehandeling en je haar gezond houden (dus geen chemische haarkleuringen of super hete stylingtools)

Hoe worden je krullen geknipt?

Ik ga je haar droog knippen zon kan ik goed zien wat er gebeurt met je haar en hoe je krul valt, dan wordt je krul niet snel te kort geknipt.

Van nature is een krul een bundel van haren die bij elkaar zitten, daarom worden bij een krullenknipbehandeling vaak de krulbundels individueel en op droog haar geknipt. Maar er zijn meerdere manieren om krullen te knippen. Het kan ook zijn, dat ik een andere methode gebruik, als die beter past bij jouw haar. Door te luisteren, te kijken en te voelen weet ik precies wat ik met jouw haar moet doen. Zodat jij werkelijk blij bent met je haar.

Hoe kun je je krullen het beste verzorgen?

Misschien heb je er al eens over gehoord de Curly Girl methode of CG-methode, ontwikkeld door Lorraine Massey. De kern van deze methode is het vermijden van siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol in je verzorgingsproducten. Bij Haar ZEN wordt volgens de Curly girl methode gewerkt, maar gaan we nog een stapje verder. Door niet alleen cg te werken, maar ook andere schadelijke stoffen te mijden. Met biologische, plantaardige producten met de beste ingrediënten voor je gezondheid, hoofdhuid, haar en de natuur. Sommige producten kun je zelfs komen hervullen, zodat we minder afval produceren.

Is het nodig om mijn haar te detoxen?

De eerste stap naar gezond en mooi krullend haar is het detoxen van het haar. Een detox zuivert zowel de hoofdhuid als het haar grondig van vuil, productresten, build-up en siliconen. Hierdoor wordt de balans weer terug gebracht en krijgt haar en hoofdhuid zijn natuurlijke staat weer terug. 

Een frisse start met natuurlijk haar!

Waar moet je rekening mee houden als je een afspraak hebt voor een krullenknipbehandeling?

Je wordt bij Haar ZEN voor krullen knipbehandeling verwacht met droog haar. Voor het beste resultaat draag je je haar los, heb je je haar 1 tot 2 dagen ervoor gewassen en in model gebracht met de producten die je altijd gebruikt. Hoe meer krul ik kan zien, hoe beter. Zorg er wel voor, dat er niet super veel product in zit en je haar daardoor vettig is.

Terwijl je je krullenbehandeling ondergaat kunnen je genieten van de rust, ontspannen muziek, en heerlijk verse biologische thee of koffie. Echt een moment voor jezelf en je prachtige krullen!

Boek nu je afspraak voor krullen knippen