Hey!

Ik ben Nienke en ik help je graag bewust te kiezen voor gezond en mooi haar.

Nienke Verwoerd

Hey, ik ben Nienke

Na ruim 20 jaar allerlei kanten van het kappersvak te hebben gezien, heb ik besloten om Haar ZEN te starten. Een natuurlijke wellness kapsalon. Een salon waar je tot rust komt en waar ik niet alleen bezig ben met hoe jij en je haar eruit zien, maar waar ik ook kies voor de gezondheid van jou, je haar en je hoofdhuid, maar ook het milieu.
Een mooie natuurlijke coupe, die bij jou en je persoonlijkheid past en een prachtige, glanzende kleur met natuurlijke schakering, daar word je toch blij van? Wil jij graag mooi, gezond haar en een ontspannen behandeling? Ik help je graag!

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de voordelen van natuurlijke haarverzorging en plantenkleuring, zodat ze een gezonde keuze kunnen maken voor haar, huid en milieu en stralend de kapsalon verlaten.

Mijn stijl

Mooi jezelf zijn…
Haar is natuurlijk en heeft een natuurlijke valling. Het valt dan ook het beste als je kiest voor een stijl die met jou haar werkt en niet ertegenin gaat. Ik kijk daarom niet alleen naar trends, maar juist naar wat past bij jou en waar jij je fijn bij voelt.

Nienke in de kapsalon

Waarom natuurlijke haarverzorging en plantenkleuring

Mijn eerste kennismaking met plantenkleuring was in de eerste kapsalon waar ik werkte. Er was toen alleen henna (de rode plantaardige kleuren) Het werd dus maar bij enkele klanten gebruikt, maar wat me opviel, was dat de kleuren zo intens en glanzend waren en dat het haar zoveel beter aanvoelde na het kleuren als bij al die chemische kleuringen. Ik ging ergens anders werken en verloor de henna uit het oog. 

Tot ik een aantal jaar geleden weer in contact kwam met een oud collega uit die eerste kapsalon. Ik nam tijdens haar zwangerschapsverlof wat klanten van haar over in haar salon en kwam zo ook weer met henna in aanraking. Wat voelde dat haar toch fantastisch aan en wat waren die kleuren prachtig! Mijn interesse was gewekt en ik ging me er verder in verdiepen. Ik kwam erachter, dat je met plantenkleuring veel meer kan dan alleen maar rood kleuren. Mijn eigen blonde haar is enorm opgeknapt sinds ik ben gestopt met chemisch kleuren en het met planten kleur en ik heb al zo veel klanten blij kunnen maken met gezond en mooi gekleurd haar. 

De eerste keer dat ik begreep wat voor impact ingrediënten hebben op onze gezondheid, was door het verhaal van een klant. Zij was ongeveer 45 jaar oud en werd plotseling ziek, omdat ze dacht gezond te zijn, ze sport veel en was slank, begreep ze niet hoe dit kon gebeuren en ging op onderzoek uit. Ze vertelde mij dat wij via ons eten zoveel slechte e-nummers binnen krijgen en dan vooral te letten op de e621. Hoe je heel makkelijk kunt vermijden door verse ingrediënten te gebruiken. Dus in plaatst van een pot spaghettisaus te kopen, maakte ze hem voortaan zelf. Nieuwsgierig geworden ging ik er zelf eens over lezen en ik kwam erachter, dat het ook van invloed is op je vruchtbaarheid. Aangezien wij toen zelf in de medische molen zaten om zwanger te raken had dit mijn aandacht en ging ik hier ook op letten. 

Na de interesse in ingrediënten in voeding kwam ook de interesse in ingrediënten in haarverzorging. Als het voor wat je in je lijf stopt belangrijk is voor je gezondheid om te kiezen voor puur en onbewerkt eten zonder chemische toevoegingen hoe zit dat dan met wat je op je lijf smeert? Ik ging op onderzoek uit. En kwam erachter dat ook hierin veel stoffen zitten, die eigenlijk heel schadelijk zijn voor onze gezondheid. En dat je ook hier beter kunt kiezen voor natuurlijk en puur, zonder al te veel chemische toevoegingen.

“als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken”

Werkervaring

Na mijn kappersopleiding heb ik zoveel mogelijk verschillende kanten van mijn vak mogen ervaren. Een salon franchisen en medewerkers coachen, les geven op een kappersopleiding, voor een kappersmerk trainingen geven aan kappers. Allemaal hele mooie ervaringen, maar het allerleukst blijft toch het ondernemen en zelf met mijn handen in het haar zitten, van iemand anders dan wel te verstaan… Mensen blij maken!

Blijven leren

Regelmatig volg ik trainingen, zowel om bij te blijven in het kappersvak als voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik afgelopen jaren onder andere een cursus huid en haar over haar- en hoofdhuidproblematiek, cursussen plantenkleuring, producttrainingen, kleurcursussen, een workshop aromatherapie gevolgd en mijn reiki I en II behaald.

Bewust, Duurzaam, Gifvrij en Fair

Ik vind het belangrijk om bewust om te gaan met mens, dier en milieu. Daarom probeer ik mijn keuzes zo verantwoord mogelijk te maken. Deze groene aanpak is terug te vinden in productkeuzes, de manier van werken, de natuurlijke, rustige omgeving waarin ik werk, de bedrijven waar ik van afneem of mee samenwerk.