Plantenkleuring; de betere keus voor jezelf, je haar en het milieu

Wat is een plantenkleuring?

Een plantenkleuring is een 100% natuurlijke haarkleuring. Het bestaat uit gemalen planten (zoals henna en indigo) gemengd met heet water. Het werkt niet alleen als haarverf, maar ook als verzorging voor het haar.
Een gezonde manier van haren verven.

Verschil plantenkleuring en chemische haarverf

Een plantenkleuring hecht aan de buitenste lagen van het haar. Het haar wordt hierdoor dikker en samen met je eigen haarkleur geeft het prachtig resultaat. Kleurverschillen die van nature in het haar aanwezig zijn blijven behouden. Het eigen pigment en de conditie van het haar worden niet aangetast. Het heeft zelfs een verzorgende werking.
Een chemische haarkleuring opent de haarschubben, vernietigd natuurlijke pigmenten en zet daarvoor synthetische synthetische in de plaats. In plaats van te verzorgen vernietigd een chemische haarkleuring het haar.

Wanneer is een enkele kleuring voldoende?

Wanneer je je huidige tint wil opfrissen of meer glans geven. Bij weinig grijs haar.

Wanneer is een dubbele kleuring nodig?

Soms is een enkele kleuring niet voldoende. Ik zal je dan een duo kleuring adviseren. Bijvoorbeeld als je donkerder wil kleuren of donker haar hebt met veel grijs. De haarkleuring zal dan niet in een keer dekken. Dit komt doordat er te weinig of geen pigment in het haar zit (dit is nodig om een donkere kleur te laten hechten)
De eerste kleuring brengt pigment in het haar en de tweede kleuring zorgt ervoor dat de haarkleuring zo dicht mogelijk bij de gewenste haarkleur komt.

Hoe zit het met de houdbaarheid van een plantenkleuring?

De houdbaarheid van een plantenkleuring is vergelijkbaar met een chemische kleuring, maar sterk afhankelijk van de producten die je gebruikt. Het gebruik van een goede biologische shampoo en het niet vaker wassen dan nodig, bevordert de houdbaarheid. Wanneer je ervoor kiest chemische producten te gebruiken zal de kleur sneller terug lopen.

Ook zul je merken, dat hoe vaker je je haar hebt gekleurd met een plantenkleuring hoe voller je haar wordt en hoe langer je kleur mooi blijft.

Voordelen plantenkleuring

 • De kleuring werkt samen met je natuurlijke haarkleur, wat zorgt voor een prachtig natuurlijk resultaat

 • Herstelt en verbetert de conditie en structuur van je haar

 • Het voelt heerlijk warm aan bij het aanbrengen van de kleuring

 • Geen schadelijke stoffen op of in je lichaam

 • Het mag worden toegepast bij zwangere vrouwen en personen die chemokuur ondergaan.

 • Geen last van allergische reacties op PPD (of vervangers hiervan)

 • Bij kleuren, die dicht bij de natuurkleur liggen ontstaat geen harde uitgroei. Hierdoor is er geen noodzaak om continu te kleuren

 • Ook kleuren van licht naar donker of bij veel grijs haar is mogelijk. Dit lukt echter niet in een keer. Hiervoor is een dubbele kleuring nodig.

 • Niet schadelijk voor het milieu

Wat is er niet mogelijk met plantenkleuring

 • Je haar kan niet lichter gekleurd worden met een plantenkleuring. Hier is altijd chemie bij nodig.

 • Mocht je uiteindelijk toch weer willen overstappen naar chemische haarkleur, dan is voorzichtigheid geboden. Een zelfde kleur is mogelijk, maar lichter vaak niet meer.

GRATIS Advies

Wanneer je erover denkt over te stappen op plantenkleuring, plan ik graag eerst een advies gesprek met je in. Ik kan je dan nog meer vertellen over de voor- en nadelen van een plantenkleuring en we kunnen samen kijken wat voor jou de beste keus is.
Plan nu hier je GRATIS adviesgesprek
Voorbeelden plantenkleuring
ontdek de tarieven