Pluizig haar; iedereen heeft er wel eens last van. Jij vast ook. Maar, wat kun je er regen doen?

10 Tips om af te rekenen met pluis

1. Geef je haar regelmatig een oliekuur.

Olie dringt diep door in het haar om het van binnenuit te herstellen. Je kunt hiervoor een mengsel maken van kokosolie met bijvoorbeeld arganolie, jojobaolie, olijfolie, sesamolie en amandelolie. Voeg hier eventueel ook nog etherische olie aan toe. 

Je kunt ook kiezen voor olie met een unieke mix van plantaardige oliën aangevuld met werkzame bestanddelen uit etherische oliën zoals de Renovator van Hairborist. Je hoeft dan niet zelf te gaan mengen. De ingrediënten uit deze olie zijn van 100% biologische oorsprong en bovendien heeft de Renovator het ecogarantie keurmerk. 

Laat de olie 5 tot 20 minuten inwerken en was daarna je haren met shampoo. Voor zeer intensief resultaat kun je de olie een nachtje laten inwerken. (Wist je dat bij een knipbehandeling bij Haar ZEN deze oliekuur bij de behandeling in zit? Voor het wassen gaat er een op maat gemaakte oliekuur in het haar. Een verwenmomentje voor je haar en voor jezelf!)

Je kunt van deze olie ook een heel klein beetje op het vochtige haar aanbrengen, nadat je je haar hebt gewassen en geconditioneerd. De olie zorgt er dan voor, dat het vocht in het haar blijft en zorgt zo voor hydratatie.

2. Was je haar niet te vaak.

Wanneer je je haar wast, was je een laagje talg weg. Dit laagje talg, dat op je hoofdhuid ligt, zorgt voor de bescherming van je huid, maar ook voor hydratatie van je haar. 

Het advies is om 1 of 2 keer per week je haar te wassen.

Was je haar ook liever met lauw water. Heet water wast nog meer van die talg weg.

3. Gebruik een shampoo zonder sulfaten

Sulfaten zoals SLS (Sodium Lauryl Sulfaat) en SLES (Sodium Laureth Sulfaat) Deze stoffen hebben een zeer sterk reinigende werking, wat ervoor zorgt, dat je haar uitdroogt.

Voorbeelden van shampoos zonder SLS of SLES zijn:
Hairborist Daily shampoo: Deze shampoo bevat een geavanceerde formule op basis van suiker, wat zorgt voor een rijkelijk schuim.
Hairborist Sensity shampoo: Dit is een shampoo op basis van wasnoten. Bovendien is deze shampoo vrij van parfum en etherische oliën, waardoor het zeer geschikt is voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.
Beide shampoos zijn biologisch en hebben het ecogarantie keurmerk.

4. Gebruik een conditioner na het wassen

Deze zorgt voor extra hydratatie. Daarnaast reguleert het de pH-waarde van het haar en sluit het de haarschubben. Het maakt het het haar daardoor ook makkelijker doorkambaar. Wat ervoor zorgt, dat je het niet kapot borstelt.

5. Kiezen op elkaar, deze is heftig. KOUD naspoelen

Spoel voor je de douche uitstapt je haren nog even koud na. Hierdoor worden je haarschubben nog beter gesloten.

6. Dep je haar droog

Of liever nog vouw een handdoek om je hoofd en laat het zo drogen. Wrijven beschadigt je haarstructuur, waardoor het sneller gaat pluizen. Wil je helemaal lief zijn voor je haar gebruik dan een grote hydrofiel doek in plaats van een handdoek.

7. Niet te veel kammen of borstellen

Kam je haar bij voorkeur met een grove kam of borstel. Kam het onder de douche terwijl de conditioner erin zit, dit zorgt ervoor, dat de kam er wat beter doorheen glijd. Daarna bij krullen echt helemaal niet meer kammen. Bij stijl haar ook liever niet, maar wanneer je dat toch wil doen dan bij voorkeur pas kammen wanneer het droog is. Droog haar is minder kwetsbaar als nat haar.

8. Laat je haar aan de lucht drogen

Hete föhns, stijltangen en krultangen, ze drogen je haar uit. Wil je ze toch gebruiken, dan op een lage stand en gebruik een beschermend product zoals bijvoorbeeld de Hairtonic van Hairborist.
Wanneer je haar droog is kun je nog een klein beetje Karite over je haar verdelen. Een beschermend een voedende 
verzorging, die gelijk bij aanbrengen de pluis al doet verminderen.

9. Gebruik producten zonder siliconen

Siliconen leggen een laagje om je haar heen, dit lijkt in eerste instantie heel fijn, want daardoor heb je even minder pluis. Op den duur is dit toch niet zo fijn. Het bouwt namelijk op in je haar, hierdoor wordt je haar zwaar en futloos. Daarnaast sluit het je huid af, wat het natuurlijk evenwicht van je huid verstoort.

10. Stop met chemisch kleuren

Chemische haarverf beschadigd je haar, waardoor het sneller uitdroogt en dus pluist. Wil je toch je haar kleuren kies dan voor plantaardige haarkleuringen. Op deze pagina vind je meer informatie over plantenkleuring.

Heb je nog vragen. Neem contact met me op. Ik help je graag!