Welke haarborstel past het beste bij jou?

Weet je niet welke haarborstel je moet kiezen. Lees dan verder. Je vindt hier alle informatie voor het kiezen van de perfecte haarborstel voor jouw haar.

Als je aan haarverzorging denkt, dan zal je waarschijnlijk niet gelijk aan je haarborstel denken. Toch is juiste gebruik van een haarborstel die past bij jouw type haar belangrijk voor de verzorging van je haar. Kam je je haar elke dag op de verkeerde manier met een verkeerde kam of borstel, dan zul je je haar beschadigen.

Waarom is je haar borstelen met de juiste borstel zo belangrijk?

Wanneer je de juiste borstel gebruikt, doe je meer dan alleen de klitten uit je haar kammen en je haar in model brengen.
– Door je haar zachtjes te borstelen wanneer het droog is, creëer je meer glans op je haar
– Door je haar te borstelen reinig je je hoofdhuid. Je verwijdert dode huidcellen en productresten
– Je stimuleert de bloedsomloop in je hoofdhuid, wat de haarwortels versterkt en zorgt voor gezondere haargroei.
– Door je haar te borstelen verdeel je de talg, die je huid aanmaakt over je haar, wat zorgt voor extra glans en verzorging.

Hoe je haar te borstelen?

Doe dit in elk geval voorzichtig en met beleid. De klassieke fout: je borstel op de kruin in je haar zetten en ruw naar beneden trekken. Zo moet het dus NIET. Zeker wanneer je haar nat is, is het heel kwetsbaar en zal je je haar snel kapot trekken.
Begin onderaan met borstelen en werk rustig naar boven toe. Heb je een hele dikke bos, zet dan eerst het bovenste deel van je haren even vast met een klem of elastiek, zodat je eerst de onderste helft kunt uitborstelen.

Wat is de beste basisborstel voor jou?

Basisborstels zijn grofweg onder te verdelen in 3 type borstels

1. Natuurlijk haar borstel

Borstels van natuurlijk haar zijn vaak gemaakt van varkenshaar. Het voordeel van deze borstels is dat ze zacht en flexibel zijn, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor mensen met fijn en breekbaar haar. Bovendien helpen deze borstels de natuurlijke talg, die je hoofdhuid aanmaakt beter te verdelen, waardoor je haar meer gaat glanzen.

Past dit het beste bij jou, dan raad ik je de Evo Conrad Natural Bristle Brush aan. Een borstel gemaakt van natuurlijke materialen: gecertificeerd lichtgewicht hardhout en boar bristles. Geschikt voor het dagelijks ontziltten en in model brengen van het haar. De borstel verdeelt de natuurlijke oliën van het haar, waardoor het haar gepolijst wordt en de beschadiging van het haar wordt tegengegaan. Door het fijne formaat van de borstel, past deze makkelijk in je handtas.

 

2. Paddle brush

De Paddle Brush is herkenbaar aan zijn grote, hoekige oppervlak en dankt zijn naam aan de peddel. De borstelpinnen zitten vast op een luchtkussen. Door de veerkracht van dit kussen bewegen de pinnen mee tijdens het borstelen en glijden ze voorzichtiger door je haar. Een paddle brush is ideaal voor het ontwarren van dik en lang haar. Zeker wanneer je een borstel zoekt om je haar door te kammen wanneer je net uit de douche komt, dan is deze heel erg fijn.
Past deze het beste bij jou, dan is de Evo Pete Iconic Paddle Brush een aanrader. Deze borstel is gemaakt van gecertificeerd, lichtgewicht hardhout en natuurlijk rubber met ionische pinnen. Een multifunctionele stylingsborstel om je haar te ontwarren en te stylen.

 

3. Pneumatische borstel

Een pneumatische borstel combineert de voordelen van bovenstaande borstels. De borstel bevat een rubber kussen met ademende gaatjes wat de druk op de hoofdhuid regelt en bestaat meestal uit een mix van pinnen en varkenshaar. Daarmee wordt het haar ontwart en tegelijkertijd verzorgd.
Kies jij voor een pneumatische borstel, dan raad ik je de Evo Bradford Pin Bristle Brush aan. Evo Bradford Bristle Borstel is een multifunctionele styling borstel, gemaakt van gecertificeerd, lichtgewicht hardhout. Evo Bradford Bristle Borstel is geschikt voor het dagelijks ontklitten en in model brengen van het haar. De borstel kan worden gebruikt voor alle haartypes, maar is in het bijzonder geschikt voor dik, golvend haar. Evo Bradford Bristle Borstel verdeelt de natuurlijke oliën van het haar, waardoor het haar wordt gepolijst.

Toch is er nog een borstel, die echt niet vergeten mag worden:

4. Denman borstel

De klassieke Denman borstel herken je aan het bed van antistatisch rubber, de gladde nylon borstelharen met afgeronde punt. Omdat je haar hier niet achter kan blijven hangen, kan het niet beschadigen of afbreken. Het verspringende borstelharenpatroon zorgt wel voor maximale grip en controle in het haar.
Zoek je een borstel voor je krullende haar, om je product goed te kunnen verdelen en je krullen beter te definiëren of wil je je haar graag uitborstelen terwijl je onder de douche staat, dan is dit de borstel voor jou!

Een goede haarborstel is je investering meer dan waard!