Help! Ik kan niet naar de kapper..

-Zo onderhoud je zelf thuis je haar , nu de kapsalons gesloten zijn-

Nu door het corona virus alle kapsalons gesloten zijn, zitten veel mensen met hun handen in het haar. “Help! Ik kan niet naar de kapper, wat moet ik met mijn haar?” Want dat haar, dat blijft wel groeien. Deze tips bieden uitkomst!

Nu je niet naar de kapper kunt mis je ook dat fijne moment van rust en tijd voor jezelf. Neem nu thuis de tijd om jezelf en je haar goed te verzorgen. Juist nu met alle hectiek in je gezin heb je dat nodig! Kies voor goede producten, die je haar echt verzorgen. Natuurlijke producten zonder schadelijke stoffen.

Geef je haar eens een oliebehandeling. Olie dringt diep in het haar door om het van binnenuit te herstellen.
Je kunt hiervoor een mengsel maken van kokosolie met bijvoorbeeld arganolie, jojobaolie, olijfolie, sesamolie en amandelolie. Voeg hier eventueel ook nog etherische olie aan toe.
Je kunt ook kiezen voor olie met een unieke mix van plantaardige oliën aangevuld met werkzame bestanddelen uit etherische oliën zoals de Renovator van Hairborist. Je hoeft dan niet zelf te gaan mengen. De ingrediënten uit deze olie zijn van 100% biologische oorsprong en bovendien heeft de Renovator het ecogarantie keurmerk.
Laat de olie 5 tot 20 minuten inwerken en was daarna je haren met shampoo. Voor zeer intensief resultaat kun je de olie een nachtje laten inwerken.

Coupe

Als je haar gaat groeien verliest het vaak volume. Belangrijk voor het behoud van volume (en voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid) is het gebruik van een shampoo en conditioner zonder siliconen.

De belangrijkste tip: Ga vooral niet zelf met de schaar aan de slag!
Bedenk heel goed wat erger is. Dat je haar iets te lang is? of scheef, hapering, te kort en misschien blijft er wel geen andere mogelijkheid over dan de tondeuse eroverheen? Het gaat zelden goed. Kijk maar naar de vele “fail” filmpjes op YouTube. Soms duurt het maanden voor je haar weer in het juiste model gegroeid is.

Zoek nieuwe manieren om je haar te dragen, dit is DE kans om je haar eindelijk eens in een ander coupe te brengen.
Bijvoorbeeld: Kam en eventueel föhn je haar eens in een zijscheiding of naar achteren met een beetje wat en hairspray (een zonder schadelijke gassen). Experimenteer hiermee en wees niet te streng! Het zal waarschijnlijk wel even wennen zijn, zeker als je je haren al jaren hetzelfde draagt. Maar hou het echt even vol, geef jezelf de tijd om er aan te wennen. En hey, je bent nu toch thuis.

Vind je het uiteindelijk na een paar weken vol houden toch niks, dan zijn hopelijk de kapsalons weer open.

Nekhaar kun je als je voorzichtig bent wel zelf even weghalen (liever nog even door je partner laten doen) Maar echt alleen het nekhaar hè..

Creëer volume, door je haar een beetje te touperen.

Steek je lange haar eens op of maak een vlecht. Kun je dat niet? Nu is de tijd om het te leren. Er is genoeg inspiratie te vinden op het internet.

Gebruik een leuke haarspeld of haarband als Eye catcher.

Kleur

Ga nu in elk geval niet experimenteren met pakjes van de drogist!
Als je niet weet wat je doet is het risico, dat het mis gaat nu extra groot! Er is geen kapper beschikbaar om je uit de brand te helpen wanneer het mis gaat. Ik heb al heel wat mislukte thuiskleuringen gezien en geloof me, dit ziet er vaak nog veel erger uit dan de uitgroei die je nu hebt.

Wat dan wel?

Denk je er al een tijdje over je kleur uit te laten groeien en je grijze lokken te omarmen? Nu is de tijd.
Alle sociale evenementen zijn afgelast. Misschien werk je nu wel thuis, dus wie zie je nu eigenlijk.

Toch je haar kleuren? Dan moet je zelf aan de slag.

Nu is de tijd om over te stappen op plantenkleuring!
Een plantenkleuring kleurt naar de ondergrond. – Denk aan een aquarel schilderij – De kleur bedekt dus wel je hele haar, maar zal lichter tonen op je grijze haren. Wat een natuurlijk beeld geeft en geen harde rand wanneer het uitgroeit. Op de pagina over plantenkleuring vind je meer informatie hierover.
Wil je advies of overstappen op plantenkleuring? Stuur je foto en je wens en ik geef je advies en de mogelijkheid om op maat gemaakte plantenpoeder te kopen om zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Wil je graag dezelfde kleur als die je kapper altijd doet? Neem contact op met je kapper.
Veel kappers bieden je in deze tijd de mogelijkheid om een colorkit met jouw kleur te kopen, zodat je daar zelf je haar mee kunt kleuren. (Er zijn kappers, die er een plastic kapmantel en wegwerpbakje bij doen. Mooie service natuurlijk, maar niet zo fijn voor ons milieu! Deze liever niet aannemen dus)

 

Extra Tips wanneer je zelf je haar gaat kleuren.

Trek iets ouds aan, het liefst iets met knoopjes of een hele wijde hals. Zo hoeft het niet over je hoofd wanneer je het gaat uitspoelen.

Doe iets vets, zoals een vette crème of lippenbalsem op je voorhoofd langs de rand van je haar om vlekken te voorkomen.
Let op: niet in het haar, dan pakt op die plek de kleur niet goed

Leg een doekje klaar voor als je knoeit, dan kun je het gelijk wegvegen.

Bij een synthetische haarverf: masseer de verf eerst goed los voor je het gaat uitspoelen, vooral langs de randen. Zo krijg je de verf beter van je hoofdhuid af en zie je later geen verfranden.

Uitspoelen onder de douche is makkelijker.

Heb je nog vragen. Neem contact met me op. Ik help je graag!